maandag, september 16, 2024

Tweedaagse ‘s-Gravenfair van start gegaan

Na de succesvolle eerste editie in 2022 is voor de tweede keer de ‘s-Gravenfair georganiseerd. Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus kunnen bezoekers weer langs op het terrein aan de ‘s-Gravenweg voor dé landgoedfair.

Op het terrein staan kraampjes met een gevarieerd aanbod. Van kleding, kunst en woonaccessoires, tot posters, agrarisch voedsel tot planten. Er is voor ieder wat wils op de fair. Daarnaast zijn er ook verschillende hapjes en drankjes om ter plekke van te genieten.

Naast de braderie zijn er ook verschillende andere dingen te doen. Zo is er een luchtkussen voor de kleintjes, wordt er een demonstratie houtsculpturen zagen gegeven en kan je ‘laser kleiduif schieten’. Op zaterdag wordt ook twee keer een roofvogelshow gegeven om 11.00 en 14.00 uur.

Artikel gaat verder onder foto
Er wordt gedemonstreerd hoe houten sculpturen worden gezaagd
Goed doel

De opbrengst van ‘s-Gravenfair gaat dit jaar naar het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF). Het KNGF leidt honden op tot geleidehonden voor slechtzienden, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld PTSS of autisme. Bij de opening van de fair mocht wethouder Frans Klovert al een eerste cheque overhandigen aan het fonds.

Het KNGF staat met een kraampje op de ‘s-Gravenfair voor mensen die meer willen weten of zelf iets willen betekenen. Zo zoekt het fonds altijd naar adoptiegezinnen die puppy’s willen opvoeden, voorafgaand aan hun opleiding tot geleidehond. Daarnaast kunnen mensen op de fair plastic doppen inleveren voor de spaaractie waar het KNGF aan meedoet.

Artikel gaat verder onder foto
De wethouder overhandigde het eerste bedrag aan het KNGF
Praktische informatie

Bezoekers worden aangeraden lopend of met de fiets te komen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen deze gratis parkeren op het parkeerterrein van Slachterij Boer (‘s-Gravenweg 114). De trein en bus stoppen op elf minuten loopafstand van de ‘s-Gravenfair.

De ‘s-Gravenfair is vrijdag tot 21.00 uur. Op zaterdag is de fair geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de ‘s-Gravenfair.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen