maandag, september 16, 2024

Slechte seizoensstart Capelle tegen XerxesDZB

Afgelopen zaterdag speelde v.v. Capelle op Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam-Zevenkamp tegen XerxesDZB. De verwachtingen waren hooggespannen, maar mede door fouten in de verdediging leed Capelle een 4-2 nederlaag tegen een zeer gemotiveerd XerxesDZB.

In de eerste minuut van de wedstrijd maakte keeper Ferry Hagendijk hands net buiten het strafschopgebied. Vincent Schippers plaatste zijn vrije trap een voeding in de handen van de keeper van XerxesDZB. In de zesde minuut ging Schippers in de fout en daardoor kwam Semmo van Loon in vrije schietpositie. Deze kans liet hij niet onbenut, wat resulteerde in een 1-0.

Daarna gebeurde er tot de dertigste minuut vrij weinig. Opnieuw kon Semmo van Loon inschieten, maar nu stopte Ard de Vries de inzet. Een minuut later brak Vincent Schippers op rechts door. Zijn voorzet kwam bij Fanny Waandels, die zwaar aangevallen werd, maar er volgde geen strafschop.

Gelijkmaker voor rust

In de 39e minuut zette Bob Roodenburg de bal voor. Fanny Waandels zag zijn kopbal gestopt worden door Ferry Hagendijk. Vlak voor rust kon de thuisclub nog een keer inschieten, maar ook dit schot van Nick Slotboom werd gestopt. Toen de toeschouwers het rustsignaal verwachten, maakte Marcello van Veen hands binnen de zestien. De penalty werd door Dennis van der Heijden benut, waardoor te scorebord op 1-1 kwam te staan. Dat werd dan ook de ruststand.

Het duurde slechts vijf minuten, voordat XerxesDZB weer op voorsprong kwam. Een hard schot werd in eerste instantie gekeerd door Ard de Vries, maar de rebound werd van dichtbij ingeschoten door ex-Capellespeler Floris de Blok: 2-1.

Toch kwam Capelle weer terug. Eerst schoot Ibrahima Touré nog over, maar in de 65e minuut kwam Capelle op gelijke hoogte. Na een mooie aanval knalde de net ingevallen Jesper Kusters de bal tegen de touwen, waardoor het weer een gelijke 2-2 werd.

Achterstand

De vreugde was van korte duur. Nauwelijks één minuut later ging een lange bal richting het doel van Capelle. Vincent Schippers en Ard de Vries stonden erbij en keken ernaar. Daardoor kon Myron Bostdorp de bal in het lege doel schieten, waardoor de stand 3-2 werd.

Capelle kreeg even later nog een kans om gelijk te maken, maar Ryan Purvis schoot van dichtbij naast. De genadeklap voor Capelle kwam er in de 75e minuut. Opnieuw weifelde de achterhoede bij een hoge bal in het strafschopgebied en spits Harold Vrolijk tikte de bal over de keeper in het doel. XerxesDZB breidde hun voorsprong uit naar 4-2. Dezelfde speler kreeg nog een grote kans, maar nu kon Ard de Vries de bal over de lat tikken.

Werk aan de winkel

Na deze nederlaag is er meteen werk aan de winkel voor trainer Kevin Vink, die zich de seizoenstart wel anders had voorgesteld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen LRC uit Leerdam. Hopelijk worden dan wel drie punten gepakt.

Er waren gele kaarten voor Vincent Schippers, Jelle Pollemans en Ryan Purvis, allen van Capelle.