maandag, september 16, 2024

Grootschalige oefening hulpdiensten in Nesselande

Woensdagavond hebben verschillende hulpdiensten een grote gezamenlijke oefening gehouden op het evenemententerrein van CuliNESSE in Rotterdam-Nesselande. 

Tijdens de oefening werd een scenario gespeeld dat tijdens een feest de sfeer omslaat. Feestgangers komen met elkaar in gevecht en meerdere mensen raken gewond. Als de hulpdiensten arriveren, zijn de feestgangers allesbehalve meegaand.

Alsof de situatie nog niet ernstig genoeg is, ontstaat er ook nog brand, waardoor er rook trekt in de feesttent en naar het naastgelegen reuzenrad. Door de brand is het rad defect, terwijl mensen op hoogte vastzitten en ook onwel worden. Hiervoor kwamen de brandweerlieden uit Nieuwerkerk a/d IJssel en de Capelse kazerne Slotlaan in actie.

Artikel gaat verder onder foto
Verschillende mensen zitten vast in het reuzenrad en moeten worden gered

De oefening creëerde een chaotische situatie voor de verschillende hulpverleners. Onderlinge samenwerking en coördinatie was cruciaal om de oefening tot een goed einde te brengen. Na afloop werd de oefening en eventuele verbeterpunten besproken, en alle acteurs bedankt.

Een woordvoerster ter plaatse benadrukt dat het niet in de lijn van verwachting ligt dat er iets dergelijks gaat gebeuren, maar het bereidt de hulpdiensten wel voor op complexe calamiteiten. Daarnaast worden zulke grootschalige oefeningen niet vaak georganiseerd en is het voor de verschillende disciplines van hulpverlening een goed moment om met elkaar te oefenen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen