maandag, september 16, 2024

Man krijgt gebiedsverbod na tonen geslachtsdeel aan recreanten Zevenhuizerplas

Een man uit Rhoon heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen, nadat hij zijn geslachtsdeel toonde aan vrouwen en meisjes bij de Zevenhuizerplas. Dit heeft Team Veiligheid Zuidplas medegedeeld.

Volgens het bericht was de man bij de Zevenhuizerplas en toonde zijn geslachtsdeel aan vrouwelijke recreanten, waaronder ook een groep minderjarige meisjes. “Ook verrichte hij daarmee handelingen ten overstaan van de recreanten”, zo laat het team weten.

De politie was inmiddels gebeld. Omdat meerdere getuigen een duidelijk signalement van de man konden geven, kon hij snel worden gevonden en aangehouden. De man wordt verdacht van schennispleging en er wordt aangifte tegen hem gedaan. Bij verdere controle bleek dat de man al vaker was gepakt voor soortgelijke zaken, buiten de gemeente Zuidplas.

Vanuit de gemeente Zuidplas is de man uit Rhoon een gebiedsverbod opgelegd voor meerdere recreatiegebieden in de gemeente, zoals de Zevenhuizerplas, maar ook de Rotte(meren) en recreatiegebied Hitland. Deze geldt tenminste 90 dagen, maar kan worden verlengd. Naast het gebiedsverbod en strafrechtelijk onderzoek, zal er ook gekeken worden naar passende hulp om herhaling te voorkomen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen