maandag, september 16, 2024

Zonnepanelen en warmtepompen voor sporthal de Boog

Sporthal de Boog in Krimpen aan den IJssel krijgt nog deze zomer 120 zonnepanelen op het dak van de sporthal. Ook komen er ventilatie-warmtepompboilers die voor het warme water gaan zorgen. Deze duurzame investering moet zorgen voor verlaging van de energierekening van de sporthal.

Dankzij deze maatregelen kunnen de sporters in de kleedkamer straks duurzaam warm douchen. Het water wordt binnenkort verwarmd door grotendeels zelfopgewekte energie. De gemeenteraad heeft voor de financiering geld van de verkochte Eneco-aandelen voor dit doel ingezet.

Wim Dekker, bedrijfsleider van de Krimpense stichting Synerkri die de sportzalen in Krimpen aan den IJssel verhuurt en onderhoudt en de Boog als thuisbasis heeft is blij met de investering: “De energierekening van de Boog is ruim 1/3 van de totale energierekening van de binnensportaccommodaties. Die wordt hiermee flink lager.”

De gemeente verduurzaamt naast de sporthal, in samenwerking met huurders en gebruikers van de panden, ook sportverenigingen, culturele instellingen en andere gemeentegebouwen. Er is snelheid gemaakt met isolatiemaatregelen. Intussen zijn zo’n 40% van de geplande maatregelen uitgevoerd of is er opdracht gegeven om aan de slag te gaan. Het doel is om in 2026 energielabel A te hebben.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen