maandag, september 16, 2024

Vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed stapt naar Hoge Raad

De vrachtwagenchauffeur die in 2021 motoragent Arno de Korte doodreed, stapt naar de Hoge Raad. Dit meldt RTV Rijnmond

Capellenaar Arno de Korte was op 7 juli 2021 in het Rotterdamse havengebied als motoragent aan het werk. Toen hij vrachtwagenchauffeur Edwin M. een volgteken gaf, werd Arno overreden en kwam ter plaatse te overlijden.

Zowel bij de eerste rechtszaak als tijdens het hoger beroep oordeelden de rechters dat Edwin M. opzettelijk inreed op de agent. Tijdens het hoger beroep sprak de rechter over een “mensonterende en brute wijze” waarop Arno de Korte tijdens het werk als agent om het leven is gebracht.

In oktober 2022 werd Edwin M. veroordeeld tot twaalf jaar celstraf, TBS met dwangverpleging en een rijontzegging. Nadat hij in hoger beroep was gegaan, werd M. nogmaals veroordeeld in 2024. Toen viel de gevangenisstraf iets lager uit, namelijk negen jaar, door de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de chauffeur.

Hoge Raad

Nu blijkt dat de vrachtwagenchauffeur zich nog altijd niet wil neerleggen bij de straf en gaat in cassatie bij de Hoge Raad. De Hoge Raad zal niet naar de inhoudelijke behandeling van de zaak kijken, maar oordeelt of de gerechtelijke procedure op de juiste manier is verlopen. Als inderdaad blijkt dat het gerechtshof fouten heeft gemaakt, zal de eerdere uitspraak worden vernietigd. Dan zal een ander gerechtshof de zaak opnieuw moeten behandelen om tot een uitspraak te komen.

Tegenover mediapartner Rijnmond laat de familie van Arno de Korte weten teleurgesteld te zijn: “We kunnen het nu niet laten rusten, we worden alleen maar bozer.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen