maandag, september 16, 2024

Rijkswaterstaat naar Raad van State vanwege Vijfde Dorp

Rijkswaterstaat heeft bezwaar aangetekend bij de Raad van State tegen de bouwplannen van het Vijfde Dorp. Dit blijkt uit berichtgeving van de NRC. Volgens Rijkswaterstaat neemt de gemeente Zuidplas onvoldoende maatregelen om de toename van verkeer op te kunnen vangen.

De Zuidplaspolder is het laagst gelegen stukje Nederland. De gemeente Zuidplas wil hier een compleet nieuw dorp bouwen met achtduizend woningen. Afgelopen mei heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan aangenomen.

In juni maakte het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard ook al bezwaar tegen de plannen. Het waterschap stelt dat bouwen op deze locatie wel kan, maar “dat de met de gemeente gemaakte afspraken en waterstaatkundige voorwaarden voor een duurzaam goede en veilige leefomgeving onvoldoende zijn geborgd in het plan.”

Onvoldoende maatregelen om verkeer op te vangen

Na het waterschap stapt nu ook Rijkswaterstaat naar de Raad van State om bezwaar aan te tekenen. Een compleet nieuw dorp zou zorgen voor een toename van verkeer op omliggende (snel)wegen en heeft de gemeente Zuidplas onvoldoende maatregelen opgenomen in de plannen om dit op te vangen. Tegenover NRC meldt Rijkswaterstaat dat er ook onenigheid is over wie de kosten moeten dragen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen