zondag, september 8, 2024

Oplevering Bückeburgpark vertraagd door regenval

Het is omwonenden niet ontgaan: de werkzaamheden aan het Bückeburgpark in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn nog niet afgerond. Nog altijd staan er hekken rondom het park, ondanks dat de oplevering voor juni gepland stond.

In februari dit jaar werd gestart met de werkzaamheden om het park weer bij te tijd te brengen. Zo is onder andere de speelplek aangepast, krijgt het park twee omheinde zones voor loslopende honden, worden enkele sportobjecten geplaatst en wordt er meer diversiteit aangebracht in de beplanting. Voor het ontwerp zijn de wensen van omwonenden opgenomen.

Volgens de planning zou het park in juni van dit jaar al worden opgeleverd, maar nog altijd staan er hekken rondom het Bückeburgpark. Bij omwonenden rijst de vraag wat er aan de hand is.

Regenval

Onze redactie deed navraag bij de gemeente. Een woordvoerster laat weten dat de vele regenval van afgelopen tijd reden is geweest voor de vertraging. “De planning is hierdoor uitgelopen. Het veld is onlangs ingezaaid, en om de groei van het gras haalbaar te maken, zijn hekken geplaatst zodat er niet overheen gelopen wordt.”

Volgens de gemeente zal het park waarschijnlijk na de bouwvak worden geopend, dus tenminste na 16 augustus. Een exacte datum is echter niet bekend.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen