zondag, september 8, 2024

Capels Compliment voor Ria Snijders

Mevrouw Ria Snijders heeft een Capels Compliment ontvangen voor haar vrijwilligerswerk bij zorgcentrum De Roo. Ze werd dinsdagmiddag verrast door wethouder Marc Wilson, die haar de gemeentelijke onderscheiding overhandigde.

Al sinds 1992 zet Ria zich belangeloos in voor zorgcentrum De Roo en diens bewoners. Ze is daar actief met bezigheidstherapieën, cabaret en verschillende hand- en spandiensten voor de bewoners.

In 1998 kwam daar kringloopwinkel ‘De Koopjeskelder’ bij, die werd opgezet in een kelderbox van het zorgcentrum. Mevrouw Snijders vond het namelijk jammer dat veel spullen na verhuizingen werden weggegooid, terwijl die nog prima te gebruiken waren.

Na de renovatie van het zorgcentrum in 2016 is de kringloopwinkel De Koopjeskelder doorgestart en bleef mevrouw Snijders haar onmisbare werk doen. Nu op ruim 80-jarige leeftijd is zij nog steeds actief.

Teken van waardering

De uitputtende inzet van mevrouw Snijders zorgde ervoor dat zij werd voorgedragen voor een Capels Compliment. Wethouder Marc Wilson (Vrijwilligersbeleid) vond het een eer om Ria Snijders de welverdiende gemeentelijke onderscheiding te geven: ”Zo lang geheel belangeloos klaar staan voor anderen is heel bijzonder. Capelle kan niet zonder vrijwilligers en daarom is het belangrijk om mensen als Ria in het zonnetje te zetten en hen hiervoor te bedanken. Dit Capels Compliment is dus meer dan verdiend!”

De wethouder mocht Ria Snijders tijdens de vrijwilligerslunch van de Stichting Kringloopwinkel een mooi bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen.

Mevrouw Snijders was verrast door de overhandiging van dit teken van waardering. Ze gaf aan heel blij te zijn met de erkenning, maar het tegelijkertijd ‘heel gewoon’ te vinden dat je iets doet voor een ander.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen