zondag, september 8, 2024

Auto uitgebrand aan Cycladen in Capelle aan den IJssel

Dinsdagmiddag is een geparkeerd auto op de Cycladen uitgebrand. Vermoedelijk is een technisch mankement de oorzaak geweest.

De eigenaar was ’s middags thuisgekomen en had zijn auto voor zijn garage geparkeerd. Terwijl hij nietsvermoedend in huis bezig is, staan er plots wat jongens uit de buurt voor de deur. Die vertellen hem dat er rook vanonder de auto komt.

Als ze gaan kijken, lijkt het even minder te worden, maar uiteindelijk lijkt het toch op te laaien. De brandweer wordt gebeld en de bewoner begint zelf te blussen. Hij spuit een brandblusser leeg onder de auto en met een tuinslang van de buurman maakt hij de naastgelegen garage nat.

“Het is wat het is”

Als de brandweer arriveert, nemen zij het blussen over. Hoewel het vuur snel bedwongen is, is de schade aan de auto groot. “Ik zal de sloop bellen, zodat ze hem kunnen ophalen”, vertelt de eigenaar naderhand.

Hoewel de autobrand nog maar net geblust is, blijft de man er nuchter onder: “Het is wat het is. Die auto is al negentien jaar oud en niks meer waard. Het is jammer, want hij had nog een jaartje mee moeten gaan. Dan ga ik namelijk met pensioen en kon hij weg.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen