vrijdag, oktober 18, 2024

Verkeersregelaar aangereden bij werkzaamheden langs Burgemeester Bakkerlaan in Capelle

Bij werkzaamheden in Capelle aan den IJssel is maandag aan het eind van de ochtend een verkeersregelaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De weg is hierdoor ook tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 11.45 uur op de Burgemeester Bakkerlaan. Langs de weg vinden werkzaamheden plaats vanwege de aanleg van het warmtenet. Vanwege deze werkzaamheden geldt er een snelheidsbeperking en kunnen er verkeersregelaars staan.

Zo ook op deze maandagmorgen stonden er verkeersregelaars om het verkeer om en om langs de werkzaamheden te leiden. Ooggetuigen verklaren aan onze verslaggever hoe de verkeersregelaar een stopteken gaf aan een automobiliste, die netjes stopte. Een automobilist erachter kwam echter de bocht om en merkte dit te laat op. De auto klapte achterop de gestopte auto, waardoor die doorschoot tegen de verkeersregelaar.

De witte Mini botste achterop de blauwe Peugeot, waarna deze doorschoot tegen de verkeersregelaar

De verkeersregelaar kwam hard ten val. Hij zou onder andere beenletsel hebben opgelopen en hard zijn hoofd hebben gestoten op het asfalt. De man was bij kennis en is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Terwijl agenten hielpen met de verdere afhandeling van de schade, brachten de werklui drinken aan de betrokkenen en zorgden voor wat afleiding bij kinderen uit beide auto’s. Vanwege het ongeval is de Burgemeester Bakkerlaan tijdelijk gestremd geweest voor verkeer.

‘Ligt aan rijgedrag’

Een collega van de verkeersregelaar was aangeslagen door het ongeval en vraagt weggebruikers om te blijven opletten: “Wij doen hier ons werk en proberen het verkeer juist te helpen. Er staan genoeg borden, maar dit ligt aan het rijgedrag.” Hij hoopt dat mensen in het vervolg vaart minderen bij werkzaamheden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen