vrijdag, september 20, 2024

Bewoners Arabella zijn klaar met overlast door Polenhuis

Bewoners van de Arabella in Capelle-Schollevaar zijn helemaal klaar met de overlast van Poolse arbeidsmigranten. Vorige week woensdagavond was het weer zo ver en moest de politie met spoed uitrukken naar het huis met arbeidsmigranten, nadat er met een golfstick werd gedreigd om iemand neer te slaan.

De politie rukte met twee wagens uit, maar eenmaal ter plaatse hadden buren al ingegrepen en was de ruzie gesust. De vechtersbaas was inmiddels al gevlogen via de achterdeur. Er was ruzie ontstaan over een ex-partner en zij moest het huis uit. Ze is diezelfde avond nog met een bus vol met spullen vertrokken.

Maat vol

Voor direct omwonenden is de maat vol, zij begrijpen niet waarom Havensteder niet ingrijpt. Het betreft een huurwoning van Havensteder, er lopen gesprekken en de problemen zijn bekend. De hoofdhuurder van het pand zou volgens hen gewoon in Polen zitten. Het huis zou worden onderverhuurd aan arbeidsmigranten, en dat is volgens het huurcontract niet toegestaan. Toch grijpt Havensteder nog direct niet in.

Omwonenden ervaren op de Arabella regelmatig overlast. Het betreffen twee huizen waar Polen in zijn gehuisvest, een huurhuis van Havensteder en een koopwoning in het bezit van een uitzendbureau. Ze komen dronken thuis, veroorzaken geluidsoverlast of gebruiken drugs. Eerder dit jaar werd er nog een gewonde van een steekpartij in een auto op de parkeerplaats aangetroffen. Omwonenden met kinderen voelen zich niet veilig, en denken er zelfs aan om te gaan verhuizen.

Havensteder laat in een reactie weten bekend te zijn met de problemen rondom het huis. “We begrijpen de onvrede van bewoners als zij overlast ervaren van omwonenden” Er loopt volgens Havensteder een onderzoek. Zij laten ook weten dat een onderzoek niet zomaar wordt gestart, hiervoor moet er sprake zijn structurele problemen. Je praat dan niet over 5 klachten, maar over veel meer klachten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen